Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 30 juli 2019

Tynaarlo wordt groener dankzij D66

D66 Tynaarlo heeft een mooie overwinning geboekt. Dankzij D66 zal toekomstige ontwikkeling in Tynaarlo een stuk groener worden!

Uit een omvangrijke studie werd geconcludeerd dat het mogelijk is de menselijke uitstoot van broeikasgas CO2 te neutraliseren is door het planten van 1,2 miljard bomen. Dankzij D66 zullen een deel van die bomen in de gemeente Tynaarlo geplant worden. Door middel van een motie heeft D66 het college van burgemeester en wethouders opgeroepen in toekomstige plannen voor ontwikkeling meer bomen op te nemen. Deze motie is ingediend door D66 samen met het CDA en door de raad met ruime meerderheid aangenomen. Bij alle nieuwe plannen zal door D66 meer ruimte zijn voor bomen en groen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze inwoners. Fractievoorzitter Els Kardol:

Tynaarlo is een prachtige gemeente. Met deze motie willen we ons steentje bijdragen aan een wereldwijd doel. Daarnaast is het planten van verschillende soorten bomen goed voor de biodiversiteit. Daardoor zullen we minder last hebben van plagen zoals de Eikenprocessierups. Bovendien is een groenere gemeente een onderdeel van de groene long tussen Assen en Groningen en is het er prettiger leven!

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je graag een bepaald onderwerp met ons bespreken? Gebruik dan het contactformulier.

Thema

Leefomgeving

D66 Tynaarlo wil een vitale gemeente, zowel in de dorpskernen als in de buitengebieden, waarbij de inrichting wordt bepaald in samenspraak met inwoners.

Lees meer