Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 maart 2019

Supermarkt Terborch (concept-tekst)

Let op! Dit is een concept-tekst. Hier kan nog geen enkele conclusie aan verbonden worden.

Op dinsdag 9 april gaat de gemeenteraad van Tynaarlo zich buigen over de plannen voor de supermarkt van Terborch en de ingediende zienswijzen.

D66 is bij de start van de plannen een voorstander geweest, maar heeft wel een aantal voorwaarden gesteld. Zo vonden wij het belangrijk dat er goede inspraak zou zijn, we vonden dat het pand ingepast moet worden in haar omgeving (veel groen er om heen) en (derde punt ben ik kwijt). Miriam van Dijk heeft zich hier in 2013 hard voor gemaakt.

De plannen zoals die er nu liggen voldoen aan de eisen die door D66 gesteld zijn, wij zijn dan ook positief over de supermarkt.

De plannen zoals die hier nu liggen gaan over een supermarkt van bruto (dus inclusief opslag, laden/lossen en winkelvloer) maximaal 3000 m2. Een heel gewone, moderne supermarkt die de komende jaren prima zal functioneren.

Wij hebben altijd begrip gehad voor de mensen die het vervelend vinden dat zij een supermarkt ‘in hun achtertuin’ krijgen. Wij hebben Stop Tynaarlo een aantal malen gesproken, ook tijdens fractievergaderingen. Toch menen wij dat het leed van een enkeling opweegt tegen het plezier van een groot aantal mensen in Terborch.

Waar beslissen wij als raad nu over.

In 2013 zijn de kaders opgesteld door de Tynaarlose gemeenteraad. De kaders zijn hier terug te vinden. Deze kaders zijn toentertijd unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

 

Waarom zijn wij zo te spreken over deze supermarkt:

  1. Wij vinden het belangrijk dat mensen in hun eigen buurt hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Zo hoeft de auto niet voor elke pak suiker gebruikt te worden en kan er lopend of op de fiets gewinkeld worden.
  2. Ook is een buurtsupermarkt goed voor de cohesie van een wijk (en hebben de kinderen in de wijk een bijbaantje in de buurt)
  3. Er zal minder autoverkeer tussen Paterswolde en Terborch en vv plaatsvinden