Steun ons en help Nederland vooruit

Joke Hulscher

Steunfractielid en Fractiesecretaris

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Joke Hulscher. 66 jaar oud. Ik woon nu zo’n 30 jaar, met veel plezier in Vries. Na mijn pensionering heb ik meer tijd gekregen om andere dingen te gaan doen. Ik wil graag mijn tijd en energie inzetten voor mijn directe leefomgeving: de gemeente Tynaarlo.

 

Waar staat voor jou D66 voor?

D66 spreekt mij als partij aan omdat zij opvattingen en visies heeft die mensen respecteert en kansen wil bieden verder te komen. D66 is een partij die bedachtzaam en zorgvuldig met de ontwikkelingen in de maatschappij omgaat en daar vorm aan wil geven.

 

Wat is je favoriete quote?

Weinig dingen helpen een mens meer dan hem verantwoordelijkheid te geven en te laten merken dat je hem vertrouwt. (Booker T. Washington)

 

Wat hoop je te bereiken?

Maar al te vaak hoor ik dat inwoners klagen dat ze weinig vertrouwen hebben in de gemeente. “Ze doen maar.” “Ze regelen van alles zonder rekening met je te houden”. Dat is me te negatief. De gemeente opereert niet los van de inwoners. Op steeds meer plaatsen ontstaan burgerinitiatieven. Ideeën voor een dorpshuis, het opknappen van een speeltuintje, een buurtbus. Ik wil me ervoor inzetten dat de gemeente die burgerinitiatieven honoreert. Ik wil dat de gemeente Tynaarlo een plek is voor mensen waar ze zich echt thuis voelen. Een goede woning, aangepast aan hun specifieke leefomgeving in een schone en veilige buurt.

Meer van Joke Hulscher