Steun ons en help Nederland vooruit

David van der Meer

Steunfractielid

Vanaf 17 december 2019 versterk ik steunfractie van D66 Tynaarlo en dat betekent vooral werken in de achtergrond door mee te denken, te praten en te doen. Op enkele thema’s richt ik mij in het bijzonder, zoals duurzaamheid, economie, arbeidsmarktparticipatie en de omgevingswet. Lekker divers, gelijk mijn achtergrond en interesses. Mijn instelling is vooral ‘maak het mogelijk en zoek de ondernemende kansen op’.

Politiek gezien hecht ik waarde aan het meenemen van verschillen in opvatting want dat maakt je eigen standpunt sterker en door naar elkaar te luisteren kun je samen het verschil maken. In de politiek komen nogal eens kansen tot verandering voorbij en ik zie het als een uitdaging om dat momentum te grijpen en te vernieuwen, ofwel de kunst om de goede dingen te doen. Lokale politiek is vrijwilligerswerk en daarom is enige relativering op ’n plaats en zie ik vooral uit naar een plezierig samenwerking in het D66-Tynaarlo-Team.

Enkele levensfeitjes voor de geïnteresseerden. Zo’n dertig jaar woon ik reeds met z’n vrouw in de plaats Vries en onze drie kinderen zijn uitgevlogen naar elders in Nederland. In het nabije Haren ben ik geboren en getogen en heb studies gevolgd in Groningen in de elektrotechniek en in de bedrijfskunde aan de RUG. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in het bedrijfsleven en ik heb allerlei posities bekleed bij diverse overheidsorganisaties op het gebied van informatievoorziening. Momenteel richt ik mij vooral op het thema informatiebeveiliging.

Naast de politiek hou ik van het (race)fietsen waarbij de Ronde van Nijmegen, de Sallandse heuvelrug en de Jan Jansen Classic vaak op het programma staan. Met een vijftal buurmannen speel ik reeds 25 jaar volleybal inclusief een derde helft. Verder hou ik van skiën, zowel op de sneeuw als voorheen ook op het water. Sinds enkele jaren probeer ik de Italiaanse taal mij eigen te maken, hetgeen een fikse uitdaging is en daardoor weer uitdagend. Tot slot staat de eigen familie uiteraard op één en dat betekent vele ondersteunende klussen en vooral gezelligheid in de familie.

Meer van David van der Meer