Steun ons en help Nederland vooruit

Christina Stradmeijer

Secretaris

Zuidlaren

Sinds de afdelingsvergadering in december 2019, ben ik verkozen tot de nieuwe secretaris van D66 Tynaarlo. Ik volg Joris de Vries op, die voor zijn werk naar het buitenland is verhuisd. Ook heb ik tijdelijk het penningmeesterschap van de afdeling op me genomen. Deze functie heb ik overgenomen van Anno van der Broek. Het bestuur is op zoek naar iemand die deze functie voor langere tijd zou willen invullen.

Ik ben vlak voor de moord op Pim Fortuyn lid geworden van D66. Ik studeerde toen psychologie in Groningen, en werd al snel de fractiemedewerker van de Provinciale Statenfractie daar. Dat heb ik ruim 10 jaar gedaan. In 2016 ben ik samen met mijn lieve poedel Harley naar Zuidlaren verhuisd. Ik ben opgegroeid in De Punt, en had behoefte om weer heerlijk in het groen te wonen, maar dan wel in een dorp met iets meer voorzieningen. Dat is dus Zuidlaren geworden. Ik miste de politiek al snel en ben aangeschoven bij de fractievergaderingen van D66 Tynaarlo. En ben niet meer weggegaan.

In het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver, en ben ik druk bezig om een podcast te maken om mede-diabeten te inspireren met leuke en soms lachwekkende verhalen die ik af en toe meemaak door deze aandoening. Verder lees ik graag, en ben ik vrijwilliger bij de bibliotheek in Zuidlaren (daar verzorg ik onder andere het digitale spreekuur voor senioren), en bij De Opstap, een logeerhuis voor vervangende mantelzorg in Groningen.