Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 november 2018

D66 werkt aan meer inspraak voor de inwoners van Tynaarlo

De herindelingsverkiezingen in de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer zijn achter de rug. Vanaf 1 januari worden deze gemeenten samengevoegd.

Dankzij de Coöperatieve Wijkraad van de Oosterparkwijk in Groningen gingen mensen stemmen die dat eerder nooit gedaan hebben (zie hieronder het achtergrondartikel in Dagblad van het Noorden van 24 november 2018). De leden van de wijkraad worden via loting ‘gekozen’ voor een wijkraad. Zo voorkom je dat ook in een wijkraad de ‘usual suspects’ zitten. Een aantal raadsleden, waaronder Koosje van Doessen, van D66 Groningen zijn de mede-initiatiefnemers van deze coöperatieve wijkraden.

Een aantal weken geleden is Koosje van Doessen, van de fractie van D66 Groningen, op bezoek geweest bij onze fractie. Zij heeft ons uitgebreid geïnformeerd over alle voor- en nadelen van een coöperatieve wijkraad.

Deze vorm van in- en samenspraak zou ook geschikt kunnen zijn voor onze inwoners. Maar ook andere vormen van samenspraak, bijvoorbeeld via digitale platformen zijn mogelijk.

Hoe zou jij mee willen praten?

D66 Tynaarlo wil graag met haar inwoners van gedachten wisselen over de mogelijkheden, de kansen en de bedreigingen van inwonersparticipatie.

Thema’s waar we over van gedachten gaan wisselen:

  1. Hoe zou jij mee willen praten over onderwerpen in onze gemeente?
  2. Over welke onderwerpen zou jij willen praten?
  3. Hoe bereiken we jongeren, ouderen en/of mensen die minder gemakkelijk te bereiken zijn?
  4. Worden verkiezingen en politieke partijen overbodig?

Niet alleen de mensen die in de gemeente Tynaarlo wonen kunnen meepraten, maar ook van ondernemers met een bedrijf in Tynaarlo willen graag hun mening horen.

Wanneer kun je meepraten?

De komende weken gaan we werken aan een bijeenkomst eind januari op een aantal plekken in de gemeente Tynaarlo. De locatie, tijdstip en datum zal o.a. via de lokale pers en deze website bekend gemaakt worden. Naast een aantal sprekers zal er ook een discussie plaatsvinden.

Wil je hieraan meewerken of hebben je ideeën voor zo’n bijeenkomst, neem dan contact op met onze fractievoorzitter Els Kardol (els.kardol@tynaarlo.nl).

Behalve een bijeenkomst zullen we je ook de mogelijkheid geven om digitaal je mening te laten horen.