Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 september 2019

D66 Wethouder Pepijn Vemer bezoekt Taalhuis

Donderdagmiddag 12 september zet wethouder Pepijn Vemer tijdens de Week van de Alfabetisering de vrijwilligers van het Taalhuis in Zuidlaren in het zonnetje. Hij brengt om 14.30 uur een bezoek aan het Taalhuis in de bibliotheek in Zuidlaren en gaat daar in gesprek met vrijwilligers en deelnemers.

De gemeente Tynaarlo zet zich in om laaggeletterdheid bij volwassenen te bestrijden, door het verbeteren van de basisvaardigheden op het gebied van taal, rekenen en digitale kwaliteiten. Sinds 2017 is daarvoor het Taalhuis gevestigd in de bibliotheek Zuidlaren. Deelnemers melden zichzelf aan of worden naar het Taalhuis verwezen door bijvoorbeeld het vluchtelingenwerk, de WPDA en onderwijsinstellingen.

Wethouder Vemer: “Laaggeletterd zijn kan grote gevolgen hebben voor mensen. Wanneer je informatie niet goed begrijpt of niet met de computer overweg kunt, is de kans groot dat je minder zelfredzaam en minder sociaal actief bent dan mensen die dat wel hebben geleerd. De vrijwilligers van het Taalhuis helpen wekelijks mensen om beter te leren lezen, schrijven en vaardig te worden op de computer. Dat is ontzettend waardevol en daarvoor verdienen ze een groot compliment.”