Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 mei 2020

D66 heeft duidelijkheid gecreëerd in de parkeerproblemen Oude Gemeentehuis Paterswolde

Tijdens de raadsvergadering van 12 mei 2020 heeft ons raadslid Jos van den Boogaard een amendement ingediend. Dit amendement dient  om duidelijkheid te creëren over de parkeerplekken bij het Oude Gemeentehuis in Paterswolde.

Omwonenden en D66 maakten zich zorgen of de parkeerplekken niet afgeschermd zouden worden. Zodat bezoekers en personeel van het gebouw in de omgeving van het gebouw in de Oranjepolder gaan parkeren. Dit kan zorgen voor parkeeroverlast.

Tijdens de beantwoording door de wethouder Kraaijenbrink is duidelijk geworden dat deze parkeerplekken, via gewoonterecht, voor algemeen gebruik zijn. Dus dat de initiatiefnemer deze 13 parkeerplekken niet mág afschermen.

Jos gaf aan dat als het voor hem, de ambtenaren en het college al niet echt duidelijk is hoe het in elkaar zit, het voor de omwonenden al helemaal niet duidelijk kan zijn. Kraaijenbrink beloofde hierover een brief te sturen aan iedereen die een zienswijze heeft ingediend. In deze brief legt hij nog een keer goed uit hoe het zit met het parkeren.

Dank zij het amendement van Jos is er duidelijkheid gekomen en heeft de wethouders duidelijke beloften gedaan. Hierdoor was het amendement niet meer nodig.